miercuri, 1 iunie 2016

Prevenirea obezităţii la copii

Eram într-o zi într-un magazin naturist să-mi mai cumpăr una-alta. În faţa mea la casă era o doamnă care se interesa de nişte pastile de slăbit pentru fiica ei de 12 ani. I s-a spus că nu este bine ca unui copil să i de administreze pastile de slăbit, fie ele şi naturale, deoarece este în creştere, iar kilogramele în plus vor dispărea odată cu creşterea în înălţime. Am intrat şi eu în vorbă cu ea, deşi nu fac asta în mod normal, şi i-am spus să schimbe regimul alimentar al întregii familii, să adopte un stil de viaţă sănătos pentru pierderea treptată a kilogramelor în plus şi să meargă la un specialist pentru un plan alimentar special pentru fetiţă.


Am rămas cu un gust amar în gură după această întâmplare. Din ce în ce mai mulţi copii sunt supraponderali pentru că părinţii nu îi învaţă să mănânce sănătos şi să facă mişcare sau le dau gustări care au mult zahăr. Iată cum poate fi prevenită obezitatea la cei mici şi cum poate fi modificat regimul alimentar al unei familii:
- consumaţi alimente sănătoase şi proaspete (multe fructe şi legume) şi alegeţi produse care au un conţinut scăzut de grăsimi
- evitaţi consumul de alimente de tip fast-food, băuturile carbogazoase, dulciurile, semi-preparatele etc.
- nu forţaţi copilul să mănânce tot din farfurie, deoarece acesta ştie când s-a săturat
- încurajează-l să facă cât mai multă mişcare (faceţi un efort şi petreceţi timp cu copilul în aer liber)
- limitează-i statul la calculator sau televizor la maxim 2 ore pe zi
- atenţie: copiii nu trebuie înfometaţi!


Pentru mai multe informaţii despre adoptarea unui regim alimentar echilibrat vă invit să citiţi articolul de aici

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu