vineri, 18 martie 2016

Sarmale de post cu orez şi ciuperci

Pentru aceia dintre voi care ţin post, m-am gândit să vă prezint una dintre reţetele mele preferate de sarmale: sarmale cu orez şi ciuperci. Sunt delicioase şi uşor de preparat. Eu una prefer sarmalele de post celor cu carne. Sunt mult mai bune şi se prepară mult mai rapid. J


Este nevoie de 2 verze murate, o cană de orez, 500 gr ciuperci champignon, o rădăcină de ţelină, un păstârnac, 2 cepe, 2 morcovi, 3-4 linguri de ulei, 2 linguri pastă de tomate, o crenguţă de cimbru uscat, piper boabe şi sare. Prepararea este următoarea:

- Se căleşte ceapa până devine transparentă. Se adaugă la călit morcovii, ţelina şi păstârnacul date pe răzătoarea mare şi ciupercile tăiate cubuleţe.  
- Se adaugă peste legume orezul bine spălat şi scurs. Se sărează legumele şi se mai ţin pe foc câteva minute, până când orezul se înmoaie.
- Se umplu foile de varză cu acest amestec, se rulează şi se aşează într-o cratiţă. Se pun deasupra câteva boabe de piper şi crenguţa de cimbru şi se toarnă pasta de tomate dizolvată cu puţină apă.  
- Se dau sarmalele la cuptor pentru 3 ore, până când se înmoaie varza şi orezul.

Dacă vrei să prepari şi alte reţete de post, te invit să citeşti şi articolul acesta.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu