luni, 4 aprilie 2016

Ulei de cocos rafinat versus ulei de cocos nerafinat


Uleiul de cocos este cel mai bogat ulei în grăsimi saturate (peste 90%) şi nu se deteriorează atunci când este încălzit la temperaturi înalte. Datorită acestor lucruri, el este una dintre cele mai bune alegeri pentru gătit. O să spuneţi: păi cum să fie bun la gătit, pentru prăjit, când vor mirosi toate a nucă de cocos?

Trebuie să ştiţi că uleiul de cocos se împarte în două categorii: rafinat şi nerafinat. În funcţie de procesele de fabricaţie utilizate în obţinerea lui, mirosul rămâne sau nu.

Uleiul de cocos nerafinat are aromă şi miros de cocos şi este indicat să fie folosit la prepararea deserturilor raw vegane. Uleiul de cocos rafinat nu mai are gust şi miros de cocos şi este mai potrivit pentru mâncărurile prăjite.

Bine de ştiut:
- uleiul de cocos nerafinat are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii
- grijă mare să nu cumperi ulei rafinat care a fost procesat cu solvenţi chimici
- uleiul de măsline îşi schimbă proprietăţile la temperaturi ridicate şi poate fi nociv dacă este folosit la prăjit

Eu am ambele tipuri de ulei de cocos acasă. Am început să îl folosesc pe cel nerafinat la deserturi şi apoi pe cel rafinat, în salate sau când vreau să prăjesc ceva. Îl recomand tuturor deoarece este foarte sănătos în alimentaţie.  

Mai multe despre uleiul de cocos alimentar, aici.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu