Uleiul de cocos este
cel mai bogat ulei în grăsimi saturate (peste 90%) şi nu se deteriorează atunci
când este încălzit la temperaturi înalte. Datorită acestor lucruri, el este una
dintre cele mai bune alegeri pentru gătit. O să spuneţi: păi cum să fie bun la
gătit, pentru prăjit, când vor mirosi toate a nucă de cocos?
Trebuie să ştiţi
că uleiul de cocos se împarte în două categorii: rafinat şi nerafinat. În
funcţie de procesele de fabricaţie utilizate în obţinerea lui, mirosul rămâne
sau nu.
Uleiul de cocos
nerafinat are aromă şi miros de cocos şi este indicat să fie folosit la
prepararea deserturilor raw vegane. Uleiul de cocos rafinat nu mai are gust şi
miros de cocos şi este mai potrivit pentru mâncărurile prăjite.
Bine de ştiut:
- uleiul de cocos
nerafinat are cele mai multe beneficii asupra sănătăţii
- grijă mare să
nu cumperi ulei rafinat care a fost procesat cu solvenţi chimici
- uleiul de
măsline îşi schimbă proprietăţile la temperaturi ridicate şi poate fi nociv dacă
este folosit la prăjit
Eu am ambele
tipuri de ulei de cocos acasă. Am început să îl folosesc pe cel nerafinat la
deserturi şi apoi pe cel rafinat, în salate sau când vreau să prăjesc ceva. Îl recomand
tuturor deoarece este foarte sănătos în alimentaţie.
Mai multe despre uleiul de cocos alimentar, aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu