Știai că până și alimentele dietetice și unele fructe pot conține mult zahăr? Deși cele
care conțin zahăr rafinat sunt mai periculoase decât cele care conțin zahăr
natural, trebuie să le consumăm și pe acestea din urmă cu moderație. Iată care
sunt alimentele cu cel mai mare conținut de zahăr și cele care credeai că sunt
sănătoase, dar de fapt nu sunt nici ele:
1. Conservele de fructe (45 grame de
zahăr)
2. Băuturile energizante (30 grame de
zahăr) sau carbogazoase (50-125
grame zahăr, în funcție de cantitatea de lichid)
3. Bomboanele, caramelele, bezelele, gumele de
mestecat (conțin 80% zahăr)
4. Băuturile pe bază de cafea (40 grame de
zahăr)
5. Fructele uscate (pot ajunge să conțină
chiar și 30 grame zahăr la 100 grame de produs)
6. Produsele de patiserie (spre exemplu,
fursecurile conțin până la 65% zahăr, plăcintele - 60%, croissantele - 50% zahăr,
brioșele și prăjiturile cu cremă conțin 25-30 grame zahăr)
7. Iaurtul cu fructe (poate conține până
la 25 grame zahăr la 125-150 grame de produs)
8. Stafidele glazurate (o mână de stafide
glazurate poate conține și 20 grame de zahăr)
9. Batoanele de cereale (poate conține
chiar și 15-25 grame zahăr)
10. Dulceața, gemul, marmelada (două
lingurițe de dulceață conțin 10-15 grame de zahăr, marmelada - 60% zahăr, crema de ciocolată cu alune - 50%
zahăr, untul de arahide - 15% zahăr)
11. Laptele (un pahar de 200 ml de lapte
UHT sau un pahar de lapte neprocesat, dar îndulcit, conține 10-15 grame de zahăr)
12. Cerealele de la micul dejun (un bol mic
de cereale conține 10-15 grame zahăr)
13. Ketchup-ul (conține 20% zahăr)
14. Fructele proaspete (pepenele roșu -
18-20 grame zahăr la 300 grame fruct, bananele - 20 grame zahăr la 150 grame
fruct, merele - 10 grame zahăr la 100 grame fruct, portocalele - 20 grame zahăr
la 250 grame fruct)
15. Mierea (conține 70% zahăr)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu