Ești la dietă și
nu știi ce să gătești pentru masa de Crăciun? Eu îți recomand o salată cu
rucola, avocado și sfeclă, foarte gustoasă și plină de nutrienți, pe care o
poți consuma ca aperitiv sau ca garnitură. Se prepară foarte repede și îți va
încânta simțurile.
Ai nevoie de:
- 85 gr de rucola
- 1 morcov
- o sfeclă mică
- ½ castravete
- o legătură mica de ceapă verde
- 1 avocado
- 2 linguri de semințe de floarea-soarelui
- 2 linguri de migdale crude
- câteva semințe de dovleac
- sucul de la 2 lămâi
- ½ linguriță de miere
- ½ ceașcă de ulei de măsline
- pătrunjel proaspăt
- sare de mare și piper negru
Se taie legumele (morcovul bine mărunțit,
sfecla tăiată cubulețe mici, castravetele tăiat în felii subțiri, pe lungime,
avocado tăiat cuburi și ceapa verde, în felii subțiri) și se amestecă cu
frunzele de rucola. Se presară deasupra semințele și migdalele feliate. Se
prepară apoi dressing-ul: într-un borcănel cu capac se amestecă sucul de lămâie
și mierea și se agită puternic pentru a se dizolva mierea. Se adaugă restul de
ingrediente și se agită până când acestea sunt amestecate bine. La final, se
toarnă dressing-ul peste legume. Bon appétit!
Mai multe rețete
de salate pe care le poți pregăti de Crăciun, găsești aici.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu